Projecten

Vanaf 2004 is de FYC vanuit Harlingen succesvol met projecten bezig geweest. Met de watertaxi en rondvaartdienst maakten we in 2005 de aftrap en in 2007 werd de totale restauratie van een bouwval aan de Zuiderhaven 78 afgerond en werd het onze sociĆ«teit. Met recht kon het weer “Pakhuis de Zon” heten. Al vanaf 2010 hebben we vele jaren besteed aan ons plan om in de Nieuwe Willemshaven zowel onze sociĆ«teit als ons zeilproject “Catch the Wind” te huisvesten.
Recentelijk heeft de gemeente Harlingen echter het totale “Havenplan” afgeblazen. Beter ten halve gekeerd dan te laat” zullen we maar zeggen.

Wat hebben we nu op stapel staan?

In 2007 waren we al met het project “Catch the Wind” begonnen met het idee om het zeilen voor jongeren/toeristen op de Waddenzee mogelijk te maken. In het kader daarvan hebben we toen ook de prachtige “Wadden Regatta’s” voor catamarans gehouden. Uiteraard willen we hieraan z.s.m. een vervolg geven. We gaan er nu vanuit dat we rond april 2018 onze nieuwste plannen niet alleen bekend zullen maken, maar ook in gang zetten. We hebben het dan over zeilen op zout en zoet water.