WaddenRegatta 2018 niet doorgegaan

Graag had de FYC in zeilseizoen 2018, bij voldoende aanmeldingen een nieuwe WaddenRegatta willen organiseren. E.e.a ter gelegenheid van de nieuwe Gemeente “ Waadhoeke”  (Noord-west Friesland)  te houden voor de Waddenkust in periode – eind augustus half september –  bij Roptasyl.  Het strijdtoneel zou zowel vanaf de kust als vanaf het water te aanschouwen zijn. Helaas zijn de benodigde faciliteiten om boten in het water te laten nog niet aanwezig.

Graag willen we diegenen bedanken die gereageerd hebben op de aankondiging en graag hadden willen deelnemen. Wij zullen hen op de hoogte blijven houden van de ontwikkelingen bij Roptasyl.

Wanneer het evenement wel kan worden gehouden hangt af of de benodigde faciliteiten wel aangelegd kunnen/mogen worden. Hiervoor zijn we al geruime tijd in overleg met de Gemeente Waadhoeke en Wetterskip Fryslân. Uit testen is gebleken dat het technisch gezien allemaal zeer goed mogelijk is. Het lijkt meer een politieke kwestie geworden. We zijn hier afhankelijk van. Wordt vervolgd!

De Frisian Yacht Club heeft meerdere Wadden Regatta’s voor Catamarans georganiseerd o.a. in samenwerking met KNRM Harlingen en Vlieland, Gemeenten Harlingen, Vlieland en Terschelling, vele sponsoren en vrijwilligers. De laatste, zeer succesvolle, was alweer in 2012.

wedstrijdleiding

kiekje voor de start