Restauratie 30m², zeilnummer 32
Onderdeel van de FYC vloot is deze “koningin van het Friese water” de dertigkwadraat , in 2006 aangekocht door Guus Westra. Het schip is 7,5 meter lang en wordt in de wedstrijden met 3 bemanningsleden gevaren. Bij de aankoop leek het schip in goede staat, maar later bleek onderdeks dat de dek beplanking en dek-spanten erg aangetast waren door houtworm. Een algehele restauratie bleek noodzakelijk. De boot is nog in restauratie……………

Geschiedenis van de 30m² (publicatie van de dertig kwadraat club)
De klassenorganisatie van de 30m² (dertig kwadraat) en haar voorlopers bestaat al sinds 1912. In 2012 heeft de klassenorganisatie dus haar 100-jarig bestaan gevierd. Dit heugelijke feit is in 2012 uitbundig en groots gevierd met tal van feestelijkheden in het kader van het 100-jarig jubileum (zie activiteitenkalender).

De 30m² heeft een rijke historie en wordt gevaren door mensen met veel passie voor zeilen, wedstrijdzeilen en het bewaren van het ‘erfgoed’ van deze bijzondere Noord-Nederlandse zeilklasse.