Sloeparrangementen!

FYC biedt u verschillende vaar- arrangementen en tochten aan. Havenstad Harlingen, op de Wadden, Friese Meren, waar u wilt! We varen met zeer ruime zeewaardige motorsloepen.
Met de “Michiel de Ruyter” varen we tot 25 personen.  Met dit aantal heb je nog alle ruimte.

 

 

Onze vaargebieden zijn:
Leeuwarden/Harlingen en omgeving

Waddengebied
Waddengebied en de Friese Meren

Locatie naar wens

De club onderhoudt rondvaarten op het Wad langs de kust, door de zeehavens en grachten van Harlingen, prachtige vaarroutes (o.a. de Elfstedenroute) in Noord-West Friesland en  het Friese merengebied.

Heeft u vragen die betrekking hebben op onze rondvaarten? Dan kunt u telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen. Ook kunt u gebruikmaken van het contactformulier. Wij beantwoorden uw vragen heel snel.

Sloepen kunnen speciaal gereserveerd worden voor grotere evenementen

Populaire Tochten: “Rondje Frisian Yacht Club”

Bij deze bijzondere vaartocht beleeft u zowel het zilte water van de Waddenzee als het zoete water van de vele vaarten die de Friese Noord-Westhoek rijk is en natuurlijk de havenstad Harlingen! Lees meer

U heeft de keuze uit een dagdeel van circa 10.30 – 14.30 uur met lunch of van circa 15.00 – 20.00 uur met diner.

De vaarttocht begint met een kopje koffie/thee op de afgesproken locatie. In een korte briefing wordt verteld wat we gaan doen. Daarna nemen we plaats in de sloepen en gaan we niet alleen genieten van de historische havens van ‘oud Harlingen’, maar varen we ook de Waddenzee op om Vlieland en Terschelling van afstand te aanschouwen.

In de Kleine Sluis in het historische centrum van Harlingen maakt u een heuse schutting mee van zout naar zoet water. Via de Rozengracht varen we de stad door en gaan we haar nabije omgeving verkennen. Onderweg passeert u prachtige bruggen, panden en parken. Vervolgens kunt u genieten van de landerijen aan de zuidzijde van Harlingen, waarna u terugkeert naar de Zuiderhaven.

“Tocht der drie gemeenten”

Met ons arrangement ‘Tocht der drie gemeenten’ kunt u heerlijk genieten van een afwisselende dagtocht op het binnenwater van de Friese Noordwesthoek. Maar vooraf maakt u eerst even kennis met het zilte water van de Waddenzee. Lees meer

Dit verrassende arrangement met veel cultuur en natuurschoon begint op de door u gewenste locatie. Uw gezelschap wordt ontvangen met koffie en thee. Vanuit Harlingen vertrekken we naar de Waddenzee om een glimp op te vangen van Vlieland en Terschelling.

Onderweg kunt u kijken naar de zeilschepen die de zeilen hijsen voor de overtocht naar de eilanden of een verre onbekende bestemming. Vervolgens varen we door diverse Zeehavens van Harlingen. In de kleine Sluis wordt u op ouderwetse wijze geschut en wordt het zoute water voor het zoete verruild. Hierna wordt er koers gezet naar Kimswerd!

In -of nabij dit landelijk gelegen dorpje gaan we lunchen. De tocht wordt afgewisseld door slingerende vaarten met wuivende rietkragen en landelijke vergezichten. De pittoreske dorpjes zijn vaak fotogeniek en verleiden u om even aan te meren. Via de Oostkant van Harlingen komt u via de sluis weer in de getijdenhaven terecht. Tijd voor een heerlijk afsluitend diner om na te genieten van de tocht.

frisianyachtclub.com

Contact

06-53189590 / 058-2121312
info@frisianyachtclub.com

Adres

Bitgumerdyk 4
9034 GJ Marsum