Nieuw! ‘Zeezeilen vanaf de Friese noordwestkust’

Frisian Yacht Club biedt u de unieke mogelijkheid om vanaf de zeedijk bij Roptasyl te zeilen.

De boten liggen voor u zeilklaar om een zeiltocht langs de Friese kust te maken of verder “het Wad” op; richting Waddeneilanden!!  Wanneer je een geoefende zeiler bent kun je zelf tochten of arrangementen ondernemen. Deskundige instructie vooraf is ook mogelijk.  

Full service zeilen

Vanaf Roptasyl organiseert de Frisian Yacht Club niet alleen unieke zeiltochten en –arrangementen. Een korte zeilbeleving van enkele uren is ook mogelijk. Dit maakt zeilen toegankelijker, want dank zij onze unieke ‘full sailingservice’ hoeft u zowel voor als na het zeilen niets te doen. Niet op- en aftuigen, geen ligplaats zoeken, geen onderhoud. Alleen zeilen!  Auto, fiets e.d. parkeren?  Wordt voor u geregeld.

Zeilen met begeleiding

Zeilen op zee is anders dan op de (Friese) meren. Het waait er wat harder en de golven zijn hoger en er staat  stroming. Juist dit maakt het zeezeilen tot een uitdaging. Bent u dit nog niet gewend dan kan een ervaren zeiler met u meegaan of we begeleiden u met een volgboot.  Voordeel van Roptasyl als zeillocatie is dat er niet of nauwelijks vaarverkeer is. 

 De boten

We zeilen o.a. met verschillende zeewaardige zeilboten uit de Yngling- en Drakenklasse. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om met een 11 meter zeiljacht het ruime sop te kiezen.

 Deelname;  vanaf  3 tot 24 personen.