De Sociëteit van de Frisian Yacht Club was van 23 mei 2007 tot en met 9 april 2013 gehuisvest aan de Zuiderhaven 78 te Harlingen. De vele beperkingen op deze locatie ten aanzien van onze horeca- en sociëteit activiteiten heeft het bestuur doen besluiten te kiezen voor een andere locatie. Vele jaren hebben we binnen de FYC gewerkt aan een prachtig plan voor een flink deel van de Nieuwe Willemshaven i.s.m. met “Karres en Brand”. Met het bekend worden dat het gehele “Havenplan” afgeblazen is, loopt de stad forse achterstand op met vergelijkbare Havensteden waar het toerisme al eerder en met zichtbaar succes is opgepakt. Overigens is op internet het “Havenplan” Nieuwe Willemshaven Harlingen nog wel te zien.

De Frisian Yacht Club heeft haar secretariaat gevestigd in Marsum. Het Waddengebied, de Friese Meren en Amsterdam e.o. is haar werkgebied.

 De club organiseert voor groepen arrangementen zowel in het Friese Meren- als het Waddengebied, vaak in combinatie met vergadering/presentatie/cursus/lunch en/of diners.

De club is toegankelijk voor mensen die watersport en ‘het Maritieme’ een ‘warm hart toedragen’. Afgelopen jaren manifesteert de club zich meer en meer als een ‘maritiem huis’  waar vele activiteiten kunnen worden gehouden. Van Catamaranzeilers die aan de Wadden Regatta meedoen tot studenten die hier een stageplaats hebben, van Paul en Monique die met hun jacht de “Full Circle” hier hun Wereldreis begonnen tot de ontvangst van de Swedish Chamber voor de conferentie ‘Sharing Innovation Knowledge’.

Ook rondom de club is er veel te doen voor waterliefhebbers. Een rondvaart met onze motorsloepen of een zeiltocht is gemakkelijk te doen in combinatie met leuke bezoekjes aan gezellige terrasjes en restaurantjes in het Wadden- en Friese Merengebied.  Al of niet in combinatie met een vergadering. Uiteraard is een arrangement in combinatie met de Waddeneilanden een fantastische belevenis.
Op aanvraag kunnen wij ook uw groepsarrangement in- en rondom Amsterdam organiseren.

Samengevat wordt er gestreefd naar een full service concept. In het zomerseizoen ligt de nadruk op zeilen en aanverwante evenementen. In de winterperiode zullen de maatschappelijke activiteiten de meeste nadruk hebben.